Keukentuin

Keukentuin

Keukentuin

Start een Groentetuin

Hoe begin ik een groentetuin?

Je begint een groentetuin door eerst een plan te maken. Hoeveel ruimte heb je? Welke groenten, fruit en kruiden wil je kweken, en wil je het hele jaar door tuinieren? Moesmeisje heeft een mooi gastblog geschreven met alle ins en outs voor het aanleggen van je eigen groentetuin. Zorg in ieder geval dat je duurzame en veenvrije grond hebt om in te planten, gebruik Groentetuin AZ om je planten te voeden, en bestrijd plagen op een natuurlijke manier met bijvoorbeeld aaltjes. Als je een voedzame en gezonde oogst wilt, kies dan voor biologische, GMO-vrije zaden.

Alles voor je groentetuin? Kies bewust voor ECOstyle

Een groentetuin vol smakelijke groenten en kruiden komt niet vanzelf. Maar met jouw groene vingers en onze natuurlijke producten is succes verzekerd. ECOstyle heeft alles op het gebied van duurzame groenteteelt en de aanleg van groentetuinen, zoals groentetuin aarde, bodemverbeterers, bemesting en de preventie en bestrijding van plagen. Met ECOstyle-producten kun je ook snel en gemakkelijk je eigen groentetuin beginnen. Of je nu ervaren bent of een beginner, iedereen kan met ECOstyle-producten zijn eigen groentetuin aanleggen. ECOstyle heeft ook een oplossing voor het onderhoud van de groentetuin, van groentetuinvoeding tot groentetuin aarde.

Onderhoud van de groentetuin en tekortziekten

Soms gebeurt het dat een bepaalde oogst een tekortziekte vertoont. Zorg er altijd voor dat je de bodem goed voedt, want wat je in de bodem stopt, krijg je terug in je oogst. We leggen je graag uit welke tekorten je in je groentetuin kunt tegenkomen en wat je kunt doen om deze te verhelpen.

Rechtermeststoffen
Rechtermeststoffen zijn meststoffen die uit 1 grondstof bestaan. Varkensmest voor stikstof (N), beendermeel voor fosfaat (P), vinassekali voor kalium (K) en magnesium (Mg). Als planten een tekort aan bepaalde elementen hebben, is dit vaak zichtbaar in de plant of het blad.

Stikstoftekort (N)
Stikstof is een essentieel bouwblok voor de plantengroei. Het bevordert ook de fotosynthese. Als een plant te weinig stikstof heeft, is dat gemakkelijk te zien. Oudere delen van een plant verliezen hun groene kleur. De bladeren worden geel in plaats van groen. Om stikstoftekort te voorkomen, strooi je met varkensmest.

Fosfaattekort (P)
Fosfaat is noodzakelijk voor het energiebeheer van een plant. Fosfaat wordt gebruikt om zonlicht om te zetten in voedsel. Een tekort aan fosfaat is daarom snel zichtbaar. Een plant groeit minder snel (dwerggroei). Daarnaast kunnen delen van planten afsterven, wat snel zichtbaar is omdat delen van het blad een donkere kleur aannemen. Om fosfaattekort te voorkomen, strooi je met beendermeel.

Kaliumtekort (K)
Kalium is noodzakelijk voor de waterbalans van de plant. Kalium zorgt ervoor dat een plant beter water kan vasthouden, zelfs onder moeilijke omstandigheden (zoals droogte). Een kaliumtekort kan worden herkend aan het afdrijven van de rand van het blad. Heb je een groentetuin? Een tekort aan kalium heeft ook een grote invloed op onder andere de smaak, geur en houdbaarheid van fruit. Als je een kaliumtekort hebt, strooi dan met vinassekali.

Magnesium/Ijzertekort (Mg)
Magnesium bevordert de fotosynthese. Het stimuleert ook de productie van chlorofyl. Een magnesiumtekort is daarom te herkennen aan groene bladeren die tussen de nerven van het blad geel worden. Bij magnesiumtekort strooi je magnesium.

De rechtermeststoffen van ECOstyle
Door voldoende te bemesten met de AZ-meststoffen kun je de verschillende tekortproblemen voorkomen. Heb je echter een tekort, dan kun je altijd aanvullen met de eenvoudige meststoffen.

Laten we beginnen Samen

Neem gerust contact met ons op. We zullen binnen 1-2 werkdagen contact met u opnemen. Of bel ons nu gewoon.

11_1.PzWWFn6.webp
15.45MDsdP.webp
14_1.rSd72kx.webp
13_1.Li2X3rJ.webp
12.eUl7iFN.webp